Η Nova συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και στις υποψηφιότητες των Βραβείων BAFTA συγκεντρώνοντας 56 από αυτές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Αναλυτικότερα, η ταινία «Joker», που ξεχώρισε για τη συγκλονιστική ερμηνεία του Joaquin Phoenix, έφτασε στην κορυφή με 11 υποψηφιότητες, στις κυριότερες κατηγορίες: A Ανδρικού ρόλου για τον Joaquin Phoenix, Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Το «Once Upon a Time… in Hollywood» του Quentin Tarantino διεκδικεί 10 βραβεία, μεταξύ αυτών: Καλύτερης ταινίας, Α Ανδρικού για τον Leonardo DiCaprio, Σκηνοθεσίας, B Ανδρικού ρόλου για τον Brad Pitt και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το «1917», η πολεμική ταινία του Sam Mendes βρίσκεται υποψήφια στις κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, Καλύτερης Βρετανικής ταινίας, Σκηνοθεσίας και διεκδικεί ακόμα 6 βραβεία.

Στη κατηγορία Α Γυναικείου ρόλου βρίσκονται υποψήφιες οι: Saoirse Ronan για το «Little Women», η Charlize Theron για το «Bombshell» και η Renée Zellweger για την ταινία «Judy». Η Scarlett Johansson διεκδικεί το βραβείο Β Γυναικείου ρόλου για την ταινία «Jojo Rabbit», ενώ ο Tom Hanks βρίσκεται υποψήφιος για τον ΒΑνδρικό ρόλο στην ταινία «A Beautiful Day in the Neighborhood».

H ταινία «Pain & Glory» του Pedro Almodovar και το «Portrait of a Lady on Fire» διεκδικούν από ένα βραβείο στη κατηγορία Μη Αγγλόφωνης Ταινίας, ενώ η ταινία «Ford v. Ferrari» («Le Mans 66»), βρίσκεται υποψήφια σε τρεις τεχνικές κατηγορίες.

Τέλος, από ένα βραβείο διεκδικούν οι ταινίες «Knives out» με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig, «Booksmart» και «A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon».

Οι συνδρομητές της Nova θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουνε την 73η τελετή των βραβείων BAFTA με παρουσιαστή τον Norton Graham, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 23.00, ταυτόχρονα με την Αγγλία και αποκλειστικά στο Novacinema1HD & NovastarsHD.

Όλες οι παραπάνω ταινίες και σειρές, αλλά και η 73η Τελετή Απονομής των Βραβείων BAFTA προβάλλονται από τα κανάλια Novacinema στην περίοδο 2019-2020, ενώ είναι διαθέσιμες και στις υπηρεσίες Nova Go και Nova On Demand, έτσι ώστε οι συνδρομητές να τις απολαμβάνουν όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.

Από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, το NovastarsHD προβάλει πάνω από 60 βραβευμένες και υποψήφιες για βράβευση ταινίες, δύο κάθε βράδυ από τις 21:30. Οι ταινίες έχουν διακριθεί  στα μεγαλύτερα διεθνή κινηματογραφικά βραβεία, όπως Golden Globes, SAG Awards, BAFTA, Oscars και Emmy, καθώς επίσης και σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως το Φεστιβάλ των Καννών, της Βενετίας, του Βερολίνου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, το κανάλι έχει ετοιμάσει και ειδικά αφιερώματα σε δημοφιλείς ηθοποιούς και καταξιωμένους σκηνοθέτες του Χόλυγουντ, με την προβολή διακεκριμένων ταινιών τους.

Facebook Comments