Η σθεναρή στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας με κάθε κόστος, αποτελεί αναμφίβολα την πλέον ενδεδειγμένη εθνική γραμμή για την αντιμετώπιση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων που προκαλεί η γειτονία μας με ένα επιθετικό, προκλητικό, και, δύσκολο να συνεννοηθεί κάποιος, καθεστώς της γείτονος Τουρκίας.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε Υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε με τους Τούρκους αλλά όχι με τους όρους που αυτοί θα θέτουν αλλά με τους όρους της καλής γειτονίας που δυστυχώς το καθεστώς Ερντογάν δεν σέβεται. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τους κανόνες της καλής γειτονίας με κάθε δυνατό τρόπο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με τη συνεργασία του διεθνούς παράγοντα ως θέμα όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ κι οι ΗΠΑ.

Στην διεθνή όμως πολιτική πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι πολλά κράτη, όπως η Τουρκία, δεν συμπεριφέρονται ανάλογα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Και προτιμούν να επιβάλλουν, ή τουλάχιστον να επιχειρούν να επιβάλλουν,  το δίκαιο του ισχυροτέρου. Γι’ αυτό η κυβέρνηση της Ελλάδος διαχρονικά πρέπει να έχει ως προτεραιότητα της την ισχύ της χώρας μας και των ενόπλων της δυνάμεων, ταυτόχρονα με την επίκληση του διεθνούς δικαίου.

Όμως για να είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των μεγάλων και ισχυρών προκλήσεων έναντι της χώρας μας και των εθνικών μας συμφερόντων, πρέπει να είμαστε πλήρως ενήμερη για τα πραγματικά προβλήματα που πολλές φορές εμείς οι ίδιοι με την αδιαφορία μας και την έλλειψη ρεαλιστικής προσεγγίσεις, έχουμε δημιουργήσει. Εδώ και χρόνια λέω και γράφω ότι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδος, και έναντι της Τουρκίας, είναι το δημογραφικό. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός μειώνεται σταδιακά και γυρνάει. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν θέλουμε να αντιληφθούμε και να την με το πείσουμε. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Το 1960 οι Έλληνες ήταν 8,3 εκατ. κι οι Τούρκοι 27. Σήμερα είμαστε λιγότεροι από 11 εκατ, με συνεχή καθοδική τάση; Κι οι Τούρκοι 83. Κι αν αυτή η τάση συνεχιστεί σε μόλις 30 χρόνια κινδυνεύουμε να είμαστε μόλις 8 εκατ. κι οι γείτονες μας άνω των 100 εκατ. Κι ενώ το 1960 ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνικού πληθυσμού ήταν 31,5 έτη, τώρα είναι 46,5 έτη και το 2050 θα προσεγγίσει τα 55 έτη. Μια χώρα που ο πληθυσμός της μειώνεται διαρκώς και γερνάει, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα επιθετικό γείτονα που αυξάνεται ραγδαία πληθυσμιακά και διαθέτει νεανικό πληθυσμό. Για τον γράφοντα, και για κάθε λογικό άνθρωπο, το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει λοιπόν η χώρα είναι το δημογραφικό. Το λέμε αλλά κανείς δε δείχνει να ακούει σ’ αυτή τη χώρα που έχουμε βολευτεί σε μια λογική που δεν ταιριάζει με τις προκλήσεις της εποχής μας.

Λυπάμαι που το διαπιστώνω αλλά δυστυχώς η χώρα μας αυτοκτονεί. Με τα ίδια μας τα χέρια βγάζουμε τα μάτια μας. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε με τη δημογραφική συρρίκνωση του πληθυσμού να οδηγούμαστε σε μια καταστροφή του ελληνισμού. Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε. Να αντιδράσουμε αποφασιστικά και απόλυτα για την προστασία της πατρίδας μας και του ελληνισμού. Αυτό πρέπει να΄ναι το μέλημα κάθε Έλληνα πολίτη που σέβεται τον ρόλο του σε αυτήν την ιστορική χώρα η οποία αυτή τη στιγμή απειλείται από πολλές και μεγάλες απειλές. Ο κίνδυνος από την Τουρκία καθίσταται ακόμα μεγαλύτερος εξαιτίας του κινδύνου από την δημογραφική συρρίκνωση. Αυτό πρέπει να΄ναι μακράν το πρώτιστο μέλημα και της κυβέρνησης μας αλλά και των επόμενων κυβερνήσεων που θα προκύψουν από την βούληση του ελληνικού λαού. 

Facebook Comments