Μείωση κάποιων κινδύνων βλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τελευταία έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook).

Από την προηγούμενη έκθεση του Οκτωβρίου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, κάποια ρίσκα έχουν υποχωρήσει, με την ανακοίνωση της πρώτης φάσης εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αλλά και λόγω της πιο χαμηλής πιθανότητας για Brexit χωρίς συμφωνία. Την ίδια ώρα, η νομισματική πολιτική εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάπτυξη και τις χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Υπό το παραπάνω κλίμα, το ΔΝΤ σημειώνει, σύμφωνα με το Reuters, ότι υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης της παγκόσμιας ανάπτυξης, αν και σε υποτονικά επίπεδα. Παρατηρείται μια σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά με αργή τάση ανάκαμψης. Δεν έχουμε φτάσει το σημείο καμπής ακόμα, προσθέτει

Αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα αυξηθεί μέτρια, από 2,9% το 2019, στο 3,3% το 2020 και στο 3,4% το 2021. Στην πρόβλεψη του Οκτωβρίου εκτιμούσε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα «τρέξει» με 3% το 2019 και 3,4% το 2020. Η καθοδική αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στην υποβάθμιση της πρόβλεψης για τη Ινδία.

Facebook Comments