Ξεκινά σήμερα η δίκη Trump - Το 51% των Αμερικανών θέλει καταδίκη και καθαίρεση

MarketNews

Ξεκινά σήμερα η δίκη Trump - Το 51% των Αμερικανών θέλει καταδίκη και καθαίρεση, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Έπειτα από μήνες πολιτικής διαμάχης, καταθέσεις μαρτύρων και αγωνιώδεις φωνές περί "φάρσας” όσον αφορά την υποτιθέμενη κατάχρηση εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ, σήμερα ξεκινά στη Γερουσία η δίκη παραπομπής του Αμερικανού προέδρου.

Οι εργασίες στη Γερουσία θα ξεκινήσουν στις 20.00 ώρα Ελλάδος, ενώ η ακροαματική διαδικασία θα λαμβάνει χώρα από Δευτέρα έως και Σάββατο, για όσο διαρκέσει η δίκη.

Οι Γερουσιαστές θα έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της δίκης να αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν στους μάρτυρες της υπόθεσης να καταθέσουν, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τους όρους της διαδικασίας που θα προτείνει ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ (σ.μ. των Ρεπουμπλικανών) τους οποίους οι Γερουσιαστές αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα. 

Το 51% των Αμερικανών θέλει καταδίκη και καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ

Η πλειοψηφία των Αμερικανών θέλουν η Γερουσία να καταδικάσει και να απομακρύνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το CNN.

Το 51% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση επιθυμούν η Γερουσία να καταδικάσει τον Τραμπ στο πλαίσιο των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων, καθαιρώντας τον από το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θέλουν να δουν τον Αμερικανό πρόεδρο να καθαιρείται από το προεδρικό αξίωμα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 16 μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε χθες, παραμονή της έναρξης της δίκης στην Γερουσία.