Στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, με επιδότηση έως 17.000 ευρώ στον καθέναν ή στην καθεμία από τους 2.500 ανέργους που θα επιλεγούν προχωρά μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από τη διοίκηση του Οργανισμού απασχόλησης με το εν λόγω πρόγραμμα θα επιδοτηθούν άνεργοι νέοι και νέες, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια θα επιλεγούν ως βιώσιμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”, τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος θα έχουν ως εξής:

1) Το πρώτο στάδιο θα αφορά στην πρόσκληση 5.000 νέων ανέργων από 18 έως 29 ετών που θα κληθούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές προτάσεις τους.

2) Το δεύτερο στάδιο θα αφορά στη συμμετοχή των ανέργων σε σεμινάριο νέας επιχειρηματικότητας. Το σεμινάριο, διάρκειας 5 ημερών στόχο θα έχει την επιμόρφωση τους και την απόκτηση γνώσεων που θα τους βοηθήσουν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους.

3) Στο τρίτο στάδιο θα επιλεγούν 3.000 επιχειρηματικές ιδέες. Οι άνεργοι που θα τις έχουν υποβάλει θα περάσουν από τη διαδικασία coaching (υποστήριξη) που θα διαρκέσει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο. Από το σύνολο των επιχειρηματικών ιδεών, οι 2.500 (το 60% θα πρέπει να ανήκει σε γυναίκες) θα στηριχθούν με επιχορηγήσεις έως 10.000 ευρώ, εφόσον η παραμονή στο πρόγραμμα είναι 12 μήνες ή έως 17.000 ευρώ εάν είναι 18 μήνες. Συνολικά, ο προϋπολογισμός υλοποίησης του νέου προγράμματος, το οποίο πρόκειται να “ανοίξει “ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανέλθει στα 43.000.000 ευρώ.

Facebook Comments