Η σημερινή αδικαιολόγητη απουσία του Κώστα Ζουράρη από την ψηφοφορία για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξηγείται καθώς φαίνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δική του πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το makthes.gr, την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου προτείνει για πρόεδρο της δημοκρατίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Κώστας Ζουράρις.

Κινούμενος εκτός κομματικής γραμμής, ο Κώστας Ζουράρις επαναφέρει την πρόταση που είχε κάνει το 2015 σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη και στην ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του ο Κ. Ζουράρις αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η μεν Αγγελική Κοτταρίδη θεωρείται διεθνώς ως η λαμπροτέρα ερευνήτρια της μεγαλαλεξανδρινής και ελληνιστικής περιόδου, αναδεικνύουσα τις ελληνιστικές πόλεις έως και εντός της Σαουδικής Αραβίας και με παγκόσμιο κύρος την ελληνική επιστημοσύνη της. Η δε Βούλα Πατουλίδου, για την οποία δεν γκρεμίσαμε τα τείχη, τότε, όρθωσε την ιδρυτική «Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν» για τον κτητορικό λαό μας. Η επιλογή εκ μέρους μας ανάμεσα στις δύο αυτές ηγεμονίδες του ελληνικού πολιτισμού, θα μειώσει επιτέλους και την ανούσια αρρενοπληξία του κομματικού μας συστήματος».

Facebook Comments