Εκρηκτική άνοδος στην απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου - στο +356%

MarketNews

Εκρηκτική άνοδος στην απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου - στο +356%, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών έχει γυρίσει έντονα στα αρνητικά μετά και το ισχυρό sell-off που χτυπά σήμερα τους ιταλικούς τίτλους, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη γειτονική χώρα.

Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων αυξάνονται κατά 5-8 μονάδες βάσης σε όλη την καμπύλη σήμερα, καθώς σύμφωνα με αναφορές ο Ντι Μάιο θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κινήματος των 5 αστέρων.

Έτσι η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 1,423% με άνοδο άνω του 4% από χθες και αρκετά υψηλότερα από την απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού τίτλου η οποία διαμορφώνεται στο 1,38% και κινείται πτωτικά.

Ακόμα πιο έντονη είναι η άνοδος στην απόδοση των 5ετών ιταλικών τίτλων η οποία διαμορφώνεται στο 0,631% (αύξηση άνω του 6% από χθες) τη στιγμή που το ελληνικό 5ετές κινείται στο 0,474% με πτώση κοντά στο 7%.

Εκρηκτική ωστόσο είναι η άνοδος των αποδόσεων στους βραχυπρόθεσμους ιταλικούς τίτλους, με την απόδοση στο 2ετές να εκτοξεύεται κατά… 356% (!) σήμερα και στο 0,037%, αντανακλώντας τους κινδύνους που βλέπει η αγορά γύρω από την Ιταλία (για μία ακόμη φορά) λόγω του ασταθούς πολιτικού τοπίου.