Το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών έχει γυρίσει έντονα στα αρνητικά μετά και το ισχυρό sell-off που χτυπά σήμερα τους ιταλικούς τίτλους, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη γειτονική χώρα.

Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων αυξάνονται κατά 5-8 μονάδες βάσης σε όλη την καμπύλη σήμερα, καθώς σύμφωνα με αναφορές ο Ντι Μάιο θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κινήματος των 5 αστέρων.

Έτσι η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 1,423% με άνοδο άνω του 4% από χθες και αρκετά υψηλότερα από την απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού τίτλου η οποία διαμορφώνεται στο 1,38% και κινείται πτωτικά.

Ακόμα πιο έντονη είναι η άνοδος στην απόδοση των 5ετών ιταλικών τίτλων η οποία διαμορφώνεται στο 0,631% (αύξηση άνω του 6% από χθες) τη στιγμή που το ελληνικό 5ετές κινείται στο 0,474% με πτώση κοντά στο 7%.

Εκρηκτική ωστόσο είναι η άνοδος των αποδόσεων στους βραχυπρόθεσμους ιταλικούς τίτλους, με την απόδοση στο 2ετές να εκτοξεύεται κατά… 356% (!) σήμερα και στο 0,037%, αντανακλώντας τους κινδύνους που βλέπει η αγορά γύρω από την Ιταλία (για μία ακόμη φορά) λόγω του ασταθούς πολιτικού τοπίου. 

Facebook Comments