Η Ελλάδα σχεδιάζει τις επόμενες εβδομάδες την πρώτη έξοδο για το 2020 στις αγορές, με την έκδοση μακροπρόθεσμου ομολόγου, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. Ράλι των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς σε ναδίρ 15ετίας.

«Η Ελλάδα εξετάζει μια νέα ομολογιακή έκδοση τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters, επιλέγοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Θα είναι ομόλογο μεγάλης διάρκειας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, επιλέγοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Παρουσιάζοντας τη χρηματοδοτική στρατηγική για το 2020, ο ΟΔΔΗΧ είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι σχεδιάζει την άντληση 4 με 8 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης χρέους. Βασική επιδίωξη της Αθήνας είναι η βελτίωση τη ρευστότητας στην καμπύλη αποδόσεων, διεύρυνση της επενδυτικής βάσης με επενδυτές πιο μακροπρόθεσμου ορίζοντα.

Εν αναμονή της νέας έκδοσης, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε έως και κατά 4 μονάδες βάσης, στο 1,31%, έχοντας υποχωρήσει στις τελευταίες συνεδριάσεις σε ναδίρ 15ετίας.

Facebook Comments