Το κείμενο της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ έσκισε επιδεικτικά η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη διαφωνία της με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, εν μέσω του λόγου του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο.

Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος όδευε να ολοκληρώσει τον λόγο του, η Πελόζι, η οποία όπως το θέλει η παράδοση καθόταν πίσω του, πλάι στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, πήρε επιδεικτικά το έγγραφο που είχε μπροστά της και το έσκισε.

Εξερχόμενη από την αίθουσα, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτή τη χειρονομία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απάντησε: «Διότι αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές».

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε μέσω Twitter κατηγορώντας την Πελόσι ότι «έσκισε» συμβολικά έναν βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα βρέφος που επέζησε μετά την πρόωρη γέννησή του έπειτα από 21 εβδομάδες, ή ακόμη την οικογένεια της Κέιλα Μάλερ, που θρηνεί τον θάνατό της στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήταν προσκεκλημένη στην ομιλία.

Το ετήσιο «ραντεβού» του προέδρου και των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας είχε αρχίσει με άλλη μια σκηνή που επισφράγισε τον διχασμό των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών: ο Τραμπ απέφυγε να σφίξει το χέρι της Πελόζι.

Η Πελόζι κούνησε το κεφάλι αποδοκιμαστικά σε διάφορα σημεία της ομιλίας του Τραμπ, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι επευφημούσαν ζωηρά τον πρόεδρο ενώ οι άλλοι κοινοβουλευτικοί των Δημοκρατικών παρέμεναν απαθείς, καθισμένοι στις θέσεις τους.

Facebook Comments