Οι Αμερικανοί μοιράζονται σχεδόν εξίσου, κατά μήκος των κομματικών γραμμών, ως προς την απόφαση της Γερουσίας να αθωώσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, μολονότι οι περισσότεροι πιστεύουν πως πιθανόν πράγματι έκανε κάτι παράνομο, κατέγραψε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που μεταδόθηκε χθες Πέμπτη.

Η αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο κατέδειξε ότι το 43% των ενηλίκων στις ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της απόφασης της ελεγχόμενης από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσίας να αθωώσει τον Τραμπ και να τον διατηρήσει στην προεδρία μετά το τέλος της δίκης του για τις δοσοληψίες του με τον ομόλογό του της Ουκρανίας. Το 41% των ερωτηθέντων εναντιώθηκε στην αθώωση του μεγιστάνα των ακινήτων, ενώ το 17% απάντησε ότι είναι αναποφάσιστο.

Ωστόσο, το 48% του δείγματος έκρινε ότι ο Τραμπ «πιθανόν είναι ένοχος» για όσα του πρόσαψαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, που τον παρέπεμψαν σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης και απλά «η Γερουσία τον προστατεύει», ενώ το 39% συμφώνησε με τη θέση ότι «πιθανόν είναι αθώος» και «η Γερουσία έλαβε τη σωστή απόφαση να τον αθωώσει».

Τα αποτελέσματα μοιάζουν να υποδεικνύουν πως μέρος του δείγματος έχει πειστεί από το επιχείρημα των Ρεπουμπλικάνων πως ακόμη κι αν ο Τραμπ έκανε κάτι ανάρμοστο, δεν ήταν τέτοιας τάξεως που να καθιστά δικαιολογημένη την καθαίρεσή του.

Facebook Comments