Νέο ράλι για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, μετά και τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η Ελλάδα θα μπει στο QE.

Οι αποδόσεις σε όλες τις διάρκειες καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά με αυτήν του 10ετούς να οδεύει ακόμα και προς το 1%. Οι επενδυτές ξεκάθαρα τρέχουν να προλάβουν την περαιτέρω βελτίωση που βλέπουν να σημειώνουν οι ελληνικοί τίτλοι ενόψει και της επιβίβασης στο τρένο  του QE, κεφαλαιοποιώντας έτσι την περαιτέρω αποκλιμάκωση που θα δεχτούν οι αποδόσεις.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,072% με πτώση της τάξης του 6,5% από χθες και σε νέα ιστορικά χαμηλά με το spread έναντι της Γερμανίας να διαμορφώνεται στις 146 μ.β, ενώ νέο χαμηλό καταγράφει και η απόδοση του 5ετούς η οποία υποχωρεί θεαματικά κατά… 18% και στο 0,32%.

Χθες, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής σημείωσε πως αν η κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίσει να βελτιώνεται και με βάση τα κριτήρια που εφαρμόζει η ΕΚΤ σε όλες αυτές τις αγορές, είναι αρκετά βέβαιη ότι τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν και αυτά επιλέξιμα για το QE.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments