Συνεχίζουμε την προσπάθεια και θα την εντείνουμε προκειμένου να μπουν στο υπάρχον σχήμα προστασίας α’ κατοικίας όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπατριώτες μας” είπε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:  “Το ιδιωτικό χρέος πλήττει την ίδια την κοινωνική συνοχή. Προφανώς θα υπάρξουν προβλέψεις και για δεύτερη ευκαιρία για νέα αρχή σε επιχειρήσεις και για νοικοκυριά στον νέο πτωχευτικό κώδικα. Αρκετές προβλέψεις ευνοϊκές”.

Μιλώντας στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών έκανε εκτενή αναφορά στα πενιχρά αποτελέσματα της πλατφόρμας για την προστασία α’ κατοικίας προσπαθώντας να εξηγήσει για ποιο λόγο από τους 131.808 πολίτες οι οποίοι θεωρητικά θα μπορούσαν να ευνοηθούν έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις μόλις 2.000. Αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά στρατηγικών κακοπληρωτών ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι 22.000 πολίτες οι οποίοι έκαναν αίτηση για προστασία α’κατοικίας αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεση τους για άρση του τραπεζικού τους απορρήτου ενώ το Υπουργείο δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για ποιο λόγο περίπου 65.000 άνθρωποι δεν μπήκαν καν στον κόπο να υποβάλουν αίτηση.

Αναλυτικά τα στοιχεία που αποκάλυψε ο κ. Σταϊκούρας για πλειστηριασμούς:

Το 2019 προκηρύχθηκαν 20.000 πλειστηριασμοί. Από αυτούς το 1/3 πλήρωσε τελικά, το 1/3 κατέφυγε σε νομικές ενέργειες και σε ακόμα 1/3  έγινε πλειστηριασμός σε κατοικία κι άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε ρύθμιση. Με την περίμετρο που αποφασίστηκε δυνητικά θα μπορούσαν μπουν στη  πλατφόρμα 131.808 πολίτες.

Μέχρι χθες μπήκαν 65.393 πολίτες.

Ένας στους δύο πολίτες που δυνητικά μπορούν κάνουν χρήση δικαιώματος δεν έχει μπει καν στην πλατφόρμα.

Από αυτούς περίπου 22.000 αρνούνται να δώσουν άρση του απορρήτου τους με αποτέλεσμα να πέφτουμε στους 43.398.

Οι απαντήσεις αναζητούνται, μπορεί να είναι πολυδιάστατες.

*Το 1/3 δηλώνει άλλη πρώτη κατοικία από αυτή που έχει δηλώσει στην εφορία για να μην προχωρήσει η διαδικασία

*Το 1/3 δηλώνει πάνω από 35.000 εισόδημα

Καταλήγουμε σήμερα 2.000 πολίτες να αξιολογούνται ότι θα ωφεληθούν από μία περίμετρο 131.808 πολιτών.

Facebook Comments