Τι ερμηνεία δίνουν οι δημιουργοί του σήματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (photos)
Οι δημιουργοί του λογοτύπου του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 έδωσαν, με σχετική ανακοίνωσή τους, διευκρινίσεις για τον σχεδιασμό
Οι δημιουργοί του λογοτύπου του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 έδωσαν, με σχετική ανακοίνωσή τους, διευκρινίσεις για τον σχεδιασμό
Οι δημιουργοί του λογοτύπου του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 έδωσαν, με σχετική ανακοίνωσή τους, διευκρινίσεις για τον σχεδιασμό και την ερμηνεία του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γραφιστικής ομάδας Beetroot, επεξηγούνται οι συμβολισμοί του σήματος ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται ότι ο σχεδιασμός του έγινε αφιλοκερδώς ως χορηγία της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Τι συμβολίζει το 2
Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί: «H κυματιστή φόρμα του λογοτύπου (αριθμός 2) μεταφέρει έναν ισχυρό συμβολισμό· την μακρόχρονη και συνάμα πολυτάραχη διαδρομή του ελληνισμού αλλά και τη συνέχειά του πριν και μετά το 1821, πριν και μετά το 2021. Μία διαδρομή γεμάτη φως, επιτεύγματα, νίκες, έντονες χαρές, αλλά και σκοτεινές περιόδους, ατυχίες και πισωγυρίσματα, που εκτείνεται σε μια μακρά περίοδο πολλών αιώνων από το παρελθόν ως σήμερα».
Τι συμβολίζει το 1
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: «Τα κομβικά σημεία που τέμνουν τη διαδρομή του ελληνισμού γίνονται ευκαιρίες για επαναπροσδιορισμό. Με έντονη γραφή (αριθμός 1) το σήμα αποτυπώνει επιβλητικά την κάθε τέτοια στιγμή επανεκκίνησης και απελευθέρωσης, προτείνοντας η επέτειος αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα τέτοια στιγμή».
Η γραμματοσειρά
Τέλος, η ανακοίνωση της γραφιστικής ομάδας αναφέρει «Η χρήση της GFS Didot, ο σχεδιασμός της οποίας βασίστηκε στην γραμματοσειρά που χρησιμοποίησε εξαρχής ο Αδαμάντιος Κοραής στο εκδοτικό του πρόγραμμα για τον διαφωτισμό των υπόδουλων Ελλήνων, αποτελεί φόρο τιμής στις στοιχειοθετικές επιλογές των εκδοτών και των τυπογράφων της επαναστατημένης Eλλάδας και επιδιώκει να γιορτάσει τον διηνεκή χαρακτήρα και την ομορφιά μιας γραμματοσειράς που απολαμβάνουν στα έντυπα τους οι Έλληνες από τότε μέχρι και σήμερα».
Facebook Comments