Κορωνοϊός: 1.369 νεκροί - 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα – Σε καραντίνα ολόκληρη πόλη στο Βιετνάμ

MarketNews

Κορωνοϊός: 1.369 νεκροί - 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα – Σε καραντίνα ολόκληρη πόλη στο Βιετνάμ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Όλο και περισσότεροι νεκροί, όλα και περισσότερα κρούσματα από το νέο μολυσματικό ιό με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 242 εντός μόλις ενός 24ώρου. ενώ συνολικά έχουν ξεπεράσει τους 1369, και με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να φτάνουν τις 60.000.

Η επαρχιακή επιτροπή υγείας της Χουμπέι ανακοίνωσε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα Πέμπτη. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον δικό της νεότερο, εθνικό απολογισμό αργότερα σήμερα.

Σημειωτέον ότι οι θάνατοι σε σπίτια που δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό δεν προσμετρώνται στο συνολικό αριθμό των νεκρών.

Αν και στην Κίνα άλλοι τρώνε τους σκύλους, υπάρχουν κι αυτοί που τους έχουν ως ισότιμα μέλη στην οικογένειά τους και τους βγάζουν βόλτα φορώντας τους μάσκα.

Ένας ακόμη Αμερικανός που επαναπατρίστηκε από τη Γουχάν στην Καλιφόρνια ελέγχθηκε και τελικά έχει μολυνθεί από τον ιό. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ ανέρχονται στα 14. Ως σήμερα, επτά κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στην Καλιφόρνια, δηλαδή τα μισά από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, κανένα από τα οποία δεν ήταν μοιραίο.

Στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει σε καραντίνα στα νερά λίγο έξω από τη Γιοκοχάμα, έπειτα από εξετάσεις σε 221 επιβαίνοντες, έχοντας μετατραπεί σε πλοίο-φάντασμα. αφού κανείς δεν βγαίνει από αυτό, ενώ και μέσα σε αυτό οι επιβαίνοντες κυκλοφορούν όσο γίνεται λιγότερο, επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα του κορωνοϊού πάνω στο πλοίο. Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που επίσης μολύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Μια πόλη 10.000 κατοίκων, η κοινότητα Σον Λόι, στο Βιετνάμ τέθηκε σε καραντίνα 20 ημερών για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στο Βιετνάμ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Επιβεβαιώθηκαν πέντε νέα κρούσματα του COVID-19 σε αυτή την μικρή πόλη ενώ έχουν επιβεβαιωθεί ως αυτό το στάδιο συνολικά 15 κρούσματα της επιδημίας στην επικράτεια του Βιετνάμ.