Ο άδικος χαμός του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, δεν είχε αφήσει ασυγκίνητο τον σπουδαίο ποιητή Μάνο Ελευθερίου.

Όταν ο Μάνος Ελευθερίου είχε πληροφορηθεί με συντριβή την ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αυτοκτόνησε μην αντέχοντας τον εκφοβισμό, έγραψε το ποίημα «Στη χώρα των αθώων».

Τότε επικοινώνησε με τον Μίλτο Πασχαλίδη και του το απήγγειλε, παρακινώντας τον να το μελοποιήσει. «Μόλις το είχε ολοκληρώσει και έτρεμε η φωνή του, είχε ακόμα την ταραχή της γέννας» σημειώνει ο τραγουδοποιός στο σημείωμα του δίσκου. Πέρασαν χρόνια μέχρι να μπορέσει ο Μίλτος Πασχαλίδης να «ξεκλειδώσει» τους στίχους και να τους μελοποιήσει. Το αποτέλεσμα όπως θα ακούσετε είναι αληθινά εξαιρετικό. Ερμηνεύουν ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιώργος Νταλάρας αποδίδοντας τα συναισθήματα του Μάνου Ελευθερίου, δηλαδή την οργή, τη συγκίνηση και τη θλίψη του.

Το τραγούδι «Στη χώρα των αθώων» αποτελεί προπομπό του νέου ομώνυμου δίσκου του Μίλτου Πασχαλίδη, ο οποίος θα κυκλοφορήσει, σε έκδοση που θα συνοδεύεται από βιβλίο, τον Μάρτιο από το Ogdoo Music Group.

Ακούστε το:

Facebook Comments