Κλιμακώνει η κυβέρνηση την πίεση της στους συνδικαλιστές των τρένων και του προαστιακού προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Daily Post και του Marketnews.gr ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών βρίσκεται ήδη στο Ρέντη και ενημερώνει τους συνδικαλιστές, οι οποίοι έκαναν κατάληψη στους συρμούς, μην αφήνοντας τους συναδέλφους τους να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγια.

«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα», επεσήμανε νωρίτερα ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την αιφνιδιαστική απεργία στα τρένα και τον προαστιακό.

«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ”έτσι θέλω”, με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στο Ρεντή», «μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο προαστιακός. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα», δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, μίλησε ο ίδιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και θα κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο Ρέντη.

«Παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες. Δεν μπορεί μια μειοψηφία συνδικαλιστών, με τον τσαμπουκά, να κλειδώνει το αμαξοστάσιο στο Ρέντη και να κρατά σε ομηρία εργαζομένους και τους επιβάτες που ήθελαν να εξυπηρετηθούν. Η διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είχε ενημερωθεί για την απεργία. Η κυβέρνηση είναι πάνω από το θέμα. Τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα από το αμαξοστάσιο. Κάνουμε έκκληση να ανοίξει το αμαξοστάσιο, αλλιώς όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Δηλαδή θα εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν θα είμαστε όμηροι μιας συντεχνίας», υπογράμμισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φ. Τσαλίδης, δήλωσε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Οι μηχανοδηγοί & συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους ωστόσο κανένα τρένο δεν μπόρεσε να φύγει από το σταθμό στου Ρέντη που είναι η βάση εκκίνησης όλων των τρένων στην Αθήνα καθώς έγινε αιφνιδιαστική κατάληψη».

Σχολιάζοντας την κίνηση των υπαλλήλων, είπε ότι η «υπηρεσία θα κάνει ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Ανακοίνωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 6:30 το πρωί:

«Λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητη απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός».

Facebook Comments