Γεωργιάδης: «Εύχομαι ο κ. Τσίπρας να μην είναι μπλεγμένος-το αδίκημα είναι ποινή ισόβιας κάθειρξης»

MarketNews

Γεωργιάδης: «Εύχομαι ο κ. Τσίπρας να μην είναι μπλεγμένος-το αδίκημα είναι ποινή ισόβιας κάθειρξης», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα, σήμερα, με αφορμή τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι θα έρθει η ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει ο ίδιος πια τον ρόλο του στην υπόθεση.

Χαρακτηριστικά είπε «Του εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος, γιατί το αδίκημα αυτό έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Ακόμη,  χαρακτήρισε ως «χαστούκι» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τη φυγή του «Μάξιμου Σαράφη», επισημαίνοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «ήθελε να καταλύσει τη δημοκρατία».

Και πρόσθεσε «Μιλάμε για τη διερεύνηση απόπειρας καταλύσεως της Δημοκρατίας και από χθες μπήκε στο κάδρο και ο Τσίπρας», υπογραμμίζοντας ότι η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης «ερευνά έναν υπουργό του κ. Τσίπρα, για τον οποίο οι εισαγγελείς, ο ένας μετά τον άλλον, κατηγορούν τον υπουργό ότι έπαιρνε τηλέφωνα και έστηνε παραδικαστικά κυκλώματα, για διάφορες υποθέσεις, της Novartis περιλαμβανομένης».

«Να ζητηθεί νέα κατάθεση από τον Δεσταμπασίδη»

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε αν ο κ. Παπαγγελόπουλος ενεργούσε μόνος του.

Όπως δήλωσε «Από χθες αρχίζει να ενισχύεται η εντύπωση ότι δεν τα έκανε μόνος του αυτά ο κ. Παπαγγελόπουλος αλλά τα έκανε με παρέα».

Και συμπλήρωσε «Ο κ. Τσίπρας, θα έρθει η ώρα που θα εξηγήσει ο ίδιος πια τον ρόλο του στην υπόθεση. Του εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος, γιατί ούτε παραγραφή υπάρχει ούτε τίποτα. Το αδίκημα αυτό έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Αναφερόμενος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες «με κουκούλα», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους και σημείωσε ότι όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί.

Μάλιστα, ζήτησε να κληθεί από την Επιτροπή εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση ο κ. Δεστεμπασίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάς λένε ότι δεν θέλουν να βγει η κουκούλα για να μην κινδυνεύσει η ζωή των προστατευομένων μαρτύρων. Γιατί δεν τους ξέρουμε ποιοι είναι; Δεν τους έχει μηνύσει ο κ. Μανιαδάκης; Δεν δήλωσε ο κ. Μανιδάκης ότι τους είδε έξω από την Εισαγγελία Διαφθοράς; Ας καλέσει σήμερα η επιτροπή τον κ. Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη για συμπληρωματική κατάθεση. Ας καλέσει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης σήμερα, που η αστυνομία ψάχνει τον κ. Μάξιμο Σαράφη και δεν μπορεί να τον βρει γιατί κρύβεται, να καλέσει για συμπληρωματική κατάθεση τον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη. Έχει δικαίωμα να το κάνει. Είναι άσχημο να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας».