Μπορεί η UBS να βλέπει αναβαθμίσεις της Ελλάδας και ένταξη στο QE, ωστόσο συνεχίζει να διατηρεί τη σύσταση πώληση για τους ελληνικούς τίλους.

Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να πιάνει τους οικονομικούς και δημοσιονομικούς στόχους και δεν εκτροχιαστεί, είναι πιθανό να δει την επενδυτική βαθμίδα στα μέσα του 2021, όπως εκτιμά η UBS σε νέα της έκθεση.

Αν και υπάρχει η πιθανότητα η ΕΚΤ να έχει ολοκληρώσει τον τρέχοντα γύρο ποσοτικής χαλάρωσης έως τότε, ωστόσο η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί από το πρόγραμμα επανεπενδύσεων, σημειώνει. Αλλιώς, εάν συνεχίζει να υπάρχει το QE, τότε η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περισσότερες μηνιαίες αγορές τίτλων και αυτό θα παραέχει σημαντική στήριξη στις αποτιμήσεις των ελληνικών ομολόγων.

Ακόμα ωστόσο και τότε, το να συνεχίσουν οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων να είναι κοντά στα επίπεδα των ιταλικών ομολόγων, θα μπορέσει να δικαιολογηθεί μόνο εάν η Ελλάδα παραμείνει στον δρόμο της ισχυρής ανάκαμψης και παράλληλα η κατάσταση στην Ιταλία επιδεινωθεί.

Πάντως UBS εκτιμά πως η Ιταλία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλά μία πιθανή ύφεση. Έτσι, η ελβετική τράπεζα διατηρεί τα ιταλικά ομόλογα στη λίστα με τις κορυφαίες της επιλογές και επίσης διατηρεί τα ελληνικά ομόλογα με διάρκεια πάνω από τα τρία έτη σε σύσταση “πώλησης”.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments