Υπεγράφη το Μνημόνιο για το ποδόσφαιρο – Τι περιλαμβάνει

MarketNews

Υπεγράφη το Μνημόνιο για το ποδόσφαιρο – Τι περιλαμβάνει, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Υπεγράφησαν συνυποσχετικά ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δύο φορείς με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρέκ Κλάρκ για την υπογραφή συνυποσχετικών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δύο φορείς με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ποδοσφαιρικό Μνημόνιο περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τέσσερις συγκεκριμένους άξονες: την οργάνωση του ποδοσφαίρου, τη χειραγώγηση αγώνων, τη βία και τη διαιτησία.

H κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να νομοθετήσει το επόμενο διάστημα και τις δύο ομοσπονδίες να κομίζουν ένα συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων για τα τέσσερα αυτά πεδία. Οι ομοσπονδίες θα έχουν και τον ρόλο να ωθήσουν την ΕΠΟ στην υιοθέτηση αυτών των αλλαγών δι’ αλλαγής του Κανονισμού Λειτουργίας, με δεδομένο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.