Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση του προσφυγικού, την ώρα που η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας είναι έκρυθμη, με επεισόδια στον Έβρο.

O ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «η επιλογή Ερντογάν να ανοίξει τη στρόφιγγα του προσφυγικού δεν είναι τυχαία, ήρθε την ώρα που οι πρωτοφανείς και ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης στα νησιά πρώτης υποδοχής οδήγησαν σε διχασμό και εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρο του κόσμου».

Και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση οφείλει λοιπόν να αφήσει τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και τους κομπασμούς για την “Ελλάδα που άντεξε” και να συνειδητοποιήσει ότι με τους ανεύθυνους χειρισμούς της έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή επιδείνωση της κρίσης». «Έστω και τώρα», ενώ τονίζει «οφείλει να σοβαρευτεί, να αφήσει την πολιτική της επικοινωνίας και να εκπονήσει εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Βέβαια, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογη σοβαρότητα δεν είχε επιδείξει το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα η νεολαία του, η οποία καλούσε σε πορεία ενάντια στον φράχτη με σύνθημα «Στον φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου».

Σήμερα, μπορεί να αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες της απουσίας του φράχτη στον Έβρο, μετά από το άνοιγμα των συνόρων και την συρροή προσφύγων και μεταναστών.

Facebook Comments