Κάθε γενιά έχει και τους δικούς της μύθους. Η γενιά της δεκαετίας του ’90 και του 2000, η πραγματική γενιά της κρίσης, έχει κλιθεί αυτή την στιγμή να πάρει μέρος σε έναν δύσκολο εθνικό αγώνα την προστασία των συνόρων μας στον Έβρο και στα νησιά. Εθνικός και για αυτό ωραίος ο αγώνας αλλά  ο εχθρός ποιός είναι; Οι Ελληνικές δυνάμεις δεν έχουν απέναντι τους τον Τουρκικό στρατό αλλά χιλιάδες άοπλους μετανάστες που από απελπισία, αμορφωσιά και αφέλεια έχουν θέσει τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους στην υπηρεσία του Ερντογάν. Έχουν μετατραεί σε απελπισμένα υβριδικά τουρκικά πιόνια. Δεν αποτελούν άξιο αντίπαλο για έναν πάνοπλο στρατό που στο παρελθόν είχε δώσει μαθήματα ηρωισμού και ανθρωπιάς στην ανθρωπότητα. Δυστυχώς όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν μετατρέπουν αυτούς τους ανθρώπους σε αντιπάλους μας.

Ο Ερντογάν ως ακροβάτης και αριβίστας της πολιτικής που είναι παίζει τώρα τα τελευταία του χαρτιά για αυτό στην υβριδική αυτή επίθεση κατά της Ελλάδος παίζει με τα πιο ισχυρά προπαγανδιστικά όπλα που έχει. Έχει κουβαλήσει χιλιάδες μεταναστών στα σύνορα χρησιμοποιώντας ψευδείς ειδήσεις και  έμπειρους οργανωτές. Επιστράτευσε όλα τα μέσα μετάδοσης εικόνας για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Συλλαμβάνει αθρόα όσους δημοσιογράφους θεωρεί εχθρούς του ενώ την ίδια ώρα τρομοκρατεί όλους τους υπόλοιπους.

Όλη αυτή η εκστρατεία προπαγάνδας σε τι αποσκοπεί;

Μα είναι απλό το νέο οθωμανικό βαθύ κράτος επιθυμεί με κάθε τρόπο να λερώσει με το στίγμα του εγκληματία που φέρεται απάνθρωπα στους μετανάστες όλους τους Έλληνες και όλη την Ευρωπαϊκή κοινότητα έτσι να καταστήσει πιο σκληρό τον εκβιασμό προς την Δύση.

Η αντίσταση των Ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο  γεωπολιτικό σκηνικό πολέμου και έντασης που ξεκινάει από την Ιντλίπ και καταλήγει στην Τριπολίτιδα της Λιβύης. Νίκη για τις Ελληνικές δυνάμεις θα είναι αν κρατήσουν αντίσταση και δεν επιτρέψουν την εισχώρηση αυτής της ανθρώπινης μάζας στην χώρα μας. Για την ώρα το πρώτο κύμα φαίνεται να αναχαιτίστηκε όμως η Τουρκία θα στέλνει συνέχεια κύματα χιλιάδων ανθρώπων με τον σκοπό κάποια στιγμή να φθείρει και να εξαντλήσει τις Ελληνικές δυνάμεις.

Αλλά και για τον τύραννο της Άγκυρας ο εκβιασμός που μας κάνει δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μια ενδεχόμενη παραμονή των χιλιάδων μεταναστών στην Αν. Θράκη θα προκαλέσει χάος στην καθημερινότητα των κατοίκων της που θα δούνε ξαφνικά να γίνεται κατάληψη των χωραφιών τους και των δημόσιων χώρων τους. Ας σκεφτούμε και κάτι άλλο: Παράλληλα με αυτά τα γεγονότα παγκοσμίως έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία του κορωνοϊού. Για φανταστείτε την θέση της Τουρκίας σε περίπτωση που οι χιλιάδες των μεταναστών που ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες αρχίζουν να νοσούν κατά εκατοντάδες από τον νέο ιό; Οι Τουρκικές αρχές θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια υγειονομική βόμβα στα όρια της  επικράτειας τους.

Η Ελληνική αντίσταση πρέπει να συνεχιστεί με κάθε κόστος  γιατί μόνον όσο συνεχίζεται αυξάνονται οι πιθανότητες ο αδίστακτος εκβιαστής να πέσει στην παγίδα που έφτιαξε ο ίδιος.

Facebook Comments