Στο 1% με 1,25% από 1,5% με 1,75% μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα των HΠΑ, σε μια έκτακτη παρέμβαση για τη στήριξη των αγορών.

Την προηγούμενη φορά που η Fed είχε μεταβάλλει τα επιτόκια στο μεσοδιάστημα των προγραμματισμένων συνεδριάσεων ήταν τον Οκτώβριο του 2008 στο απόγειο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναφέρει ότι αποφάσισε να μειώσει το επιτόκιο της κατά 50 μονάδες βάσης στο 1% με 1,25%.

“Αν και τα θεμελιώδη [της οικονομίας] είναι ισχυρά, η μείωση των επιτοκίων ήταν αναγκαία υπό το πρίσμα του κινδύνου στην οικονομία από τον COVID-19, αναφέρει η κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση της Fed: “Τα θεμελιώδη της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν ισχυρά. Ωστόσο, ο κοροναϊός ενέχει εξελισσόμενους κινδύνους στην οικονομική δραστηριότητα. Υπό το πρίσμα αυτών των κινδύνων και προκειμένου να στηρίξει τους στόχους της μέγιστης απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών, η Federal Open Market Committee αποφάσισε σήμερα να μειώσει την περιοχή στόχο για τα ομοσπονδιακά επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 1% με 1,25%.

Facebook Comments