Μία καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα ήταν «η πιο εφικτή» επιλογή αν αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής στο Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Haruyuki Takahashi, ένα από τα 25 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» δήλωσε στη Wall Street Journal: «Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για οποιαδήποτε πιθανότητα. Εάν τα παιχνίδια δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, μια καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα ήταν το πιο εφικτό».

«Θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτό σοβαρά από τον Απρίλιο. Δεν νομίζω ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να ακυρωθούν, θα ήταν μία καθυστέρηση», σημείωσε.

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα αντιμετώπιζε προβλήματα εάν υπάρξει ακύρωση. Μόνο τα αμερικανικά τηλεοπτικά δικαιώματα τους παρέχουν ένα τεράστιο ποσό», σημείωσε και εξήγησε ότι δεν πιστεύει ότι μια διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς κοινό είναι ρεαλιστική επιλογή λόγω του ποσού των χρημάτων που θα χαθούν από εισιτήρια και άλλες πωλήσεις.

Facebook Comments