Στο διάγγελμα που εξέδωσε στις 8 μμ. (τοπική ώρα) ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, από αύριο, Τρίτη.

«Από αύριο το μεσημέρι και για 15 ημέρες τουλάχιστον, οι μετακινήσεις μας θα περιοριστούν πάρα πολύ», είπε ο Γάλλος ηγέτης, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλεπόταν για τις 22 Μαρτίου, θα αναβληθεί.

Επιπλέον, η κυβερνητική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, αρχής γενομένης της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, αναστέλλεται.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και συμπλήρωσε πως «οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι».

Τέλος, τόνισε στον γαλλικό λαό ότι «με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων».

Facebook Comments