Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα σε όλα τα μέτρα που έχει λάβει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχει συμπεριλάβει τα ζώα συντροφιάς. Αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα είναι να επιτρέψει επισήμως τη σίτιση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όπως και τη μεταφορά τους σε κτηνίατρο, με δικλείδες ασφαλείας για να μη γίνεται κατάχρηση.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, αλλά και μέλη του κυβερνητικού επιτελείου. Και δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο. 

Επειδή βλέπω όμως ψευδείς ειδήσεις και καταγγελίες, ως δημοσιογράφος και όχι ως φιλόζωη, οφείλω να τις διαψεύσω.

Όχι, κανένα πρόστιμο δεν κόπηκε χθες για σίτιση αδέσποτων ζώων. Κανένα πρόστιμο δεν κόπηκε σε όλη την Ελλάδα. Ούτε ένα, ούτε μισό για σίτιση αδέσποτων ζώων.

Γι’ αυτό ας μη γράφουμε καταγγελίες και ψεύδη που βασίζονται σε προκλητικά κατασκευασμένα μυθεύματα και εμείς οι δημοσιογράφοι να μην τα αναπαράγουμε άκριτα.

Δημοσιογράφος που μας έχει ρημάξει στην δεοντολογία και την κατήχηση μέσα σε ένα πενθήμερο έχει βγάλει δύο τρανταχτά fake news. Το πρώτο ήταν με τίτλο «Ο Δήμος Αλίμου απαγορεύει να δοθεί τροφή σε 50 γάτες εγκλωβισμένες στην παραλία Ακτή του Ήλιου» που δεν ίσχυε ούτε στο ελάχιστο. Το σημερινό «Δεκάδες πρόστιμα σε πολίτες που βγήκαν για να σιτίσουν αδέσποτα ή ζώα σε εξοχικές κατοικίες βάζουν αστυνομικοί» που διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία. Περισσότερα ρεπορτάζ και λιγότερες ψευδείς ειδήσεις βοηθούν ζώα και ανθρώπους.

Facebook Comments