Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας Documento, έδωσε μια αποστομωτική απάντηση.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του Documento ρώτησε «Κύριε Τσιόδρα, ένα στενό συγγενικό μου πρόσωπο, ευτυχώς νεαρό σε ηλικία, που είχε συνεχόμενες ημέρες πυρετό και βήχα, τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ για να την καθοδηγήσει. Ο ΕΟΔΥ της είπε να βρει έναν γιατρό για να την εξετάσει, αλλά ο οικογενειακός γιατρός είχε κλείσει το ιατρείο του. Τηλεφώνησε σε άλλους δύο παθολόγους, αλλά δεν δέχτηκαν να την δουν. Τι συμβουλεύετε αυτή την ασθενή και εκατοντάδες άλλους που είναι στη θέση της, οι οποίοι δεν έχουν ούτε οικογενειακό γιατρό ούτε χρήματα για να κάνουν τεστ;  Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να επιτηρούν μόνοι τους την υγεία τους; Είναι επικίνδυνο για την διασπορά του ιού να μην γνωρίζει τι έχει, επειδή δεν μπορεί να κάνει το τεστ και δεν έχει γιατρό να τον παρακολουθεί;».

Με τον Σωτήρη Τσιόδρα να απαντά «Διακρίνω μια αίσθηση να σκορπίσει τον φόβο η αγαπητή δημοσιογράφος και δεν μου αρέσει να σας πω ειλικρινά».

 

Facebook Comments