Επίσημο νομικό αίτημα απηύθυνε προς το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg LP η JPMprgan Chase & Co ζητώντας από την εταιρεία να της δώσει λεπτομερή στοιχεία όσον αφορά τις τραπεζικές πληροφορίες τις οποίες μπορούσαν να δουν οι δημοσιογράφοι του Bloomberg News.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι δηλώσεις της JPMorgan προκύπτουν μετά την παραδοχή του Bloomberg την προηγούμενη εβδομάδα, ότι οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούσαν τη χρήση εκ μέρους των πελατών.

Αυτά μπορεί να αφορούσαν πληροφορίες όπως το πότε ο χρήστης εισέρχεται στο λογαριασμό του, επικοινωνεί με το γραφείο βοήθειας ή ψάχνει στο σύστημα για πληροφορίες σχετικά με ενεργητικό, όπως μετοχές ή ομόλογα.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ζητά να της δοθούν στοιχεία των τελευταίων πέντε ετών για να εντοπίσει σε ποια ακριβώς δεδομένα των υπαλλήλων της JPMorgan εισήλθαν οι δημοσιογράφοι.

Το Bloomberg εργοδοτεί περίπου 2.400 δημοσιογράφους παγκοσμίως.

Η JPMorgan ζητά επίσης «επιβεβαίωση» των ελέγχων που έθεσε σε λειτουργία το Bloomberg για να αποτρέψει τη μελλοντική παραβίαση στοιχείων.

Η παραδοχή του Bloomberg πραγματοποιήθηκε μετά από παράπονο που εξέφρασε άλλος ένας πελάτης του πρακτορείου, η Goldman Sachs Group Plc.

Οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο, περιλαμβανομένης της Fed και της EKT, είναι επίσης πελάτες του Bloomberg και δήλωσαν ότι ζήτησαν στοιχεία σχετικά με το τι μπορούσαν να μάθουν οι δημοσιογράφοι από τη δική τους χρήση λογαριασμών.

Ο αρχισυντάκτης του Bloomberg News Matthew Winkler, απολογήθηκε για το γεγονός λέγοντας ότι είναι «αδικαιολόγητο», ενώ πρόσθεσε ότι τα σημαντικά δεδομένα των πελατών πάντα προστατεύονταν.

Facebook Comments