«Κλειδώνουν» οι τεχνικές λεπτομέρειες του νέου περιορισμού

MarketNews

«Κλειδώνουν» οι τεχνικές λεπτομέρειες του νέου περιορισμού, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου περιορισμού κυκλοφορίας αναμένεται να κλειδώσει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου είναι σε διαρκείς επαφές με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει ένα «σφίξιμο». 

Το κυρίαρχο σενάριο θέλει τον χρονικό περιορισμό να έγκειται σε ένα δίωρο ή έστω τρίωρο για όλες τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις, καθώς θεωρείται άκρως επαρκές διάστημα ακόμα και για το σενάριο που κάποιος συναντήσει εμπόδια, όπως π.χ. ουρά στο σούπερ μάρκετ ή σε κάποια υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται ότι ο περισσότερος διαθέσιμος χρόνος συνιστά πλεονασμό. Ακόμα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο θέσης ενός περιορισμού στον αριθμό των εξόδων που θα μπορεί να κάνει ο πολίτης. Δεν θα πρόκειται, πάντως, για μια μόνο επιλογή, οπότε κανείς μέσα σε μια μέρα θα μπορεί και να κάνει ορισμένα αναγκαία ψώνια, αλλά και να ασκηθεί κατά μόνας, φερ ειπείν. 

Στην κυβέρνηση παρατηρούν τον ημερήσιο ρυθμό των sms, ο οποίος δεν πέφτει κάτω από το 1 εκ., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για μοναδικά sms και 1 εκ. πολίτες κυκλοφορούν στους δρόμους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο περαιτέρω περιορισμός ενόψει της άκρως δύσκολης περιόδου πριν το Πάσχα που έχουν περιγράψει άπαντες οι λοιμωξιολόγοι έχει ως στόχο να σταλεί και ένα μήνυμα στους λίγους απείθαρχους. Άλλωστε, εκτιμάται ότι, όσοι συμμορφώνονται, δεν έχουν να ανησυχούν για κάτι από τον νέο περιορισμό, άπαξ και ούτως ή άλλως δεν κάνουν κατάχρηση της κατ’ εξαίρεση εξόδου. 

Ο εξ απορρήτων