«Πατέντες» για να κάνουν οπωσδήποτε «Πάσχα στο χωριό» εμπνέονται ορισμένοι ασυνείδητοι Έλληνες όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν… στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα (στο αμάξι) και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο» διεμήνυσε ο ΓΓ των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς… Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό», τόνισε.

Πλακιωτάκης: Τέλος οι μετακινήσεις μόνιμων κατοίκων μεταξύ των νησιών

«Κρίσιμο μήνα» χαρακτήρισε και ο Υπουργός Ναυτιλίας τον Απρίλιο, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι, «για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με ευλάβεια».

Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά, πλην των μονίμων κατοίκων, ο Γ.Πλακιωτάκης είπε ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα και ενόψει του Πάσχα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έρχεται «περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους».

Διευκρίνισε πάντως ότι, θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα «εργασίας και υγειονομικούς λόγους».

Ο Υπουργός εξήγησε ότι, από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο τα εννιά έχουν δομές υγείας, τα νοσοκομεία και μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορωνοϊό.

Μιλώντας, επίσης για το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» είπε πως «οι υγιείς επιβάτες θα επαναπατριστούν».

Facebook Comments