Γκεοργκίεβα: «Ποτέ στην ιστορία του ΔΝΤ δεν είδαμε την παγκόσμια οικονομία να ακινητοποιείται»

MarketNews

Γκεοργκίεβα: «Ποτέ στην ιστορία του ΔΝΤ δεν είδαμε την παγκόσμια οικονομία να ακινητοποιείται», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι πολύ χειρότερος από την οικονομική κρίση του 2008.

«Αυτή είναι μια κρίση χωρίς όμοια της» τόνισε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που οργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Παρασκευή.

«Ποτέ στην ιστορία του ΔΝΤ δεν είδαμε την παγκόσμια οικονομία να ακινητοποιείται» σημείωσε. «Είναι πολύ χειρότερα από την παγκόσμια οικονομική κρίση» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κα. Γκεοργκίεβα προειδοποίησε ότι οι αναδυόμενες αγορές ενδέχεται να δεχτούν το ισχυρότερο πλήγμα, τόσο όσον αφορά την οικονομία όσο και τη δημόσια υγεία.

«Γνωρίζουμε ότι σε πολλές χώρες τα συστήματα υγείας είναι αδύναμα» υπογράμμισε.

Η ίδια ανέφερε ακόμα πως το Ταμείο συγκεντρώνει «πυρομαχικά $1 τρισ.» για να τα χρησιμοποιήσει στη μάχη κατά του κορωνοϊού. «Δεν έχουμε δει ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη ζήτηση για έκτακτη χρηματοδότηση.