Η ενημέρωση των πολιτών είναι η βέλτιστη άμυνα της Πολιτείας απέναντι σε ανυπόστατα, αβάσιμα και επικίνδυνα fake news τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενημερώνοντας την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διαχείριση των κονδυλίων ενημέρωσης για τον κορονοϊό, κατόπιν αιτήματος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην τρέχουσα φάση ενημέρωσης των πολιτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι αυτή δεν σταματά στο τέλος Απριλίου. Αντίθετα, τώρα θα μπούμε στην πιο δύσκολη φάση της, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας ότι η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη. «Δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Η έναρξη της επιστροφής εξαρτάται από όλους μας, διότι τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης, η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι στην περίοδο μετάβασης στην κανονικότητα, οι Έλληνες θα ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα: «Έχουμε υποχρέωση να σχεδιάσουμε πρόγραμμα με στοχευμένα μηνύματα, για διαφορετικές κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, για διαφορετικούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, «καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη» είπε.

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος της εκστρατείας ενημέρωσης που, όπως o κ. Πέτσας παρατήρησε, ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί στο 0,16% του συνόλου των μέτρων και δεν προβλέπει εκπτώσεις στις εταιρείες που θα την αναλάβουν, σημείωσε: «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι το πεδίο της υγείας και ασφάλειας των πολιτών δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση. Στα θέματα αυτά, οι αντιπολιτευτικές κορώνες πρέπει να μπαίνουν στην άκρη».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για τον περιορισμό των συνεπειών πανδημίας. Γνώμονάς μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών καθώς έχει ανεκτίμητη αξία κάθε ζωή, που σώζεται, καθώς και η απόλυτη διαφάνεια στα χρήματα των φορολογουμένων, επανέλαβε.

Facebook Comments