Το Piaggio Group υπέγραψε Πρωτόκολλα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των ιταλικών εργοστασίων της Piaggio (Ποντεντέρα – Πίζα), της Aprilia (Νοάλε και Σκορτσέ – Βενετία) και της Moto Guzzi (Μαντέλο ντελ Λάριο – Λέκκο), με τα οποία καθορίζονται οι κατευθυντήριες γραμμές και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη προστασία της υγείας των εργαζομένων με την επανεκκίνηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, οι οποίες έχουν τεθεί προσωρινά σε αναστολή λόγω του ιού Covid-19.

Τα μέτρα που ορίζονται στα πρωτόκολλα βασίζονται στις διατάξεις των κυβερνητικών διαταγμάτων, που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο των ενεργειών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19 και ενσωματώνονται στις πρόσθετες υγειονομικές προφυλάξεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί από τον Όμιλο, με στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας των υπαλλήλων της.

Συγκεκριμένα, σε όλους τους χώρους εργασίας έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης, τόσο πριν από την επανεκκίνηση της εργασίας όσο και με την έναρξη των δραστηριοτήτων.

Όλοι οι εργαζόμενοι, στο εργοστάσιο και τα γραφεία, θα εφοδιάζονται σε τακτική βάση με ειδικό σετ μέσων ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, γάντια και – όπου είναι απαραίτητο – γυαλιά, ενώ θα τοποθετηθούν ντισπένσερ με αντισηπτικό τζελ.

Θα διασφαλιστεί η διανομή σε όλους τους εργαζομένους πληροφοριακού υλικού σχετικά με τα μέτρα και τους κανόνες που πρέπει να υιοθετηθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων τήρησης απόστασης στους χώρους εστίασης, διαχείρισης των συναντήσεων, ενδεδειγμένης συμπεριφοράς για επισκέπτες και προμηθευτές, αλλά και πληροφορίες από γιατρούς για τη διαχείριση πιθανών συμπτωμάτων του Covid-19 και τις προληπτικές ενέργειες που πρέπει να υιοθετηθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Θα συνεχιστεί η μέτρηση της θερμοκρασίας σώματος στα εργοστάσια, ενέργεια που έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένες εξωτερικές εταιρείες, και προοδευτικά θα πραγματοποιείται με τη χρήση θερμικών σκάνερ.

Η οργάνωση της εργασίας θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις υγειονομικές όσο και τις παραγωγικές ανάγκες. Θα υιοθετηθούν κατάλληλες λύσεις για την εγγύηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης τουλάχιστον 1 μέτρου κατά τη διάρκεια της εργασίας, στην είσοδο και την έξοδο του εργοστασίου, το εστιατόριο και τους κοινόχρηστους χώρους.

Προβλέπεται επίσης η υιοθέτηση smart working, ανάλογα με τις τεχνικές και οργανωτικές ανάγκες, για ορισμένες δραστηριότητες αλλά και για άτομα με συγκεκριμένες παθολογίες, σύμφωνα με την αξιολόγηση του αρμόδιου γιατρού.

Η συμμόρφωση με τους ίδιους κανόνες θα ζητηθεί επίσης από τους προμηθευτές και το προσωπικό εξωτερικών συνεργατών, οι οποίοι θα οφείλουν να εγγυώνται την αυτό-πιστοποίησή τους.

Οι παρεμβάσεις και τα μέτρα που προβλέπονται στο Πρωτόκολλο θα ελέγχονται από την Επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων, η οποία υπεγράφη στις 14 Μαρτίου 2020.

 

Facebook Comments