Την Κυριακή θα παρουσιάσει η βρετανική κυβέρνηση το σχέδιό της για τη χαλάρωση του lockdown, με την ελπίδα ότι τα νέα μέτρα θα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή την επομένη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Φυσικά και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου μας την Κυριακή», ενημέρωσε ο Τζόνσον το κοινοβούλιο ερωτηθείς από τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Κιρ Στάρμερ σχετικά με τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στη δουλειά τους.

«Ο λόγος γι αυτό (για την ανακοίνωση του σχεδίου την Κυριακή) είναι πολύ απλός, ότι θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως τα δεδομένα που διαθέτουμε θα στηρίζουν την ικανότητά μας να το πράξουμε, αλλά αυτά τα δεδομένα θα αλλάζουν συνέχεια μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες. Αν θα είμαστε σε θέση, θέλουμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή κάποιων από αυτά τα μέτρα τη Δευτέρα», υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η Βρετανία σημειώνει το αρνητικό ρεκόρ των περισσότερων θανάτων στην Ευρώπη – 29.427 χθες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εθνικής Στατιστικής – στα οποία περιλαμβάνονται θάνατοι και με υποψία Covid-19, όχι μόνο όσους είχαν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ – ο συνολικός αριθμός υπερβαίνει τις 32.000.

Facebook Comments