Για μια ακόμα συνεδρίαση τα commodity currencies δέχονται ισχυρότατες πιέσεις και πλέον οδεύουν προς δοκιμασία πολύ σημαντικών επιπέδων στήριξης. Το δολάριο Αυστραλίας είναι αυτό που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, όμως πιέσεις δέχονται και τα NZD και CAD.

Γενικότερα, η άνοδος του δολαρίου συνεχίζεται και αυτό δημιουργεί σταθερές πιέσεις στα νομίσματα των G10. Όσον αφορά την ισοτιμία EUR/USD, η Goldman Sachs, αναιρεί το σενάριο της που ήθελε την ισοτιμία στα 1,4000 για το 2013 ενώ η Standard Life, τονίζει ότι η ισοτιμία θα διολισθήσει μέχρι και τα 1,1500.

Από την άλλη, οι χρηματιστηριακοί δείκτες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Σε αυτό βοηθούν και τα εταιρικά κέρδη που ανακοινώνονται στην Αμερική. Όσον αφορά την Ελλάδα συνεχίζεται το μπαράζ αναβαθμίσεων τόσο για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας όσο και για την αντίστοιχη των τραπεζών. Όλα αυτά είναι δείγμα ότι είναι πιθανό να ετοιμάζεται κάποιο χρηματιστηριακό «παιχνίδι» για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, πολλά από τα ιαπωνικά κεφάλαια που εξήλθαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τη χώρα, τοποθετήθηκαν στα ομόλογα γαλλικού δημοσίου.

Facebook Comments