Σε νέο ιστορικό ναδίρ η λίρα

MarketNews

Σε νέο ιστορικό ναδίρ η λίρα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Oι πιέσεις που δέχεται η τουρκική οικονομία εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός δοκιμάζουν τις αντοχές της λίρας, με το τουρκικό νόμισμα να υποχωρεί σήμερα σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου.

Η λίρα διεύρυνε τις απώλειές της μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της Fed, τις οποίες οι traders ερμήνευσαν ως αυξημένες πιθανότητες επέκτασης των γραμμών ρευστότητας(swap lines) με την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, καθώς οι προσπάθειες στήριξης της λίρας εξαντλούν με ανησυχητικούς ρυθμούς τα συναλλαγματικά αποθέματα.

Η λίρα υποχώρησε έως και τις 7,25 έναντι του δολαρίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό -7,24 λίρες- που είχε αγγίξει τον Αύγουστο του 2018, την εποχή κορύφωσης της συναλλαγματικής κρίσης. Από τις αρχές του έτους, το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει πάνω από το 20% της αξίας του έναντι του δολαρίου, ξυπνώντας μνήμες της συναλλαγματικής κρίσης που είχε κλονίσει προ διετίας την τουρκική οικονομία.