Διευρυμένη διαφορά 20,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Pulse, που παρουσιάστηκε απόψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 42.5%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτη δύναμη το Κίνημα Αλλαγής, με 6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, με 5,5%, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου με 4% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη, με 2,5%.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί εμφατικό προβάδισμα 28 μονάδων έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 51% έναντι 23%, ενώ 22% απαντά “κανένας από τους δύο”.

Θετικά ή μάλλον θετικά κρίνουν τη στάση της κυβέρνησης έναντι της πανδημίας του κορονοϊού το 75% των πολιτών, ενώ 20% την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Το 44% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο της πανδημίας, ενώ το 50% την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Η ανησυχία σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού ανησυχεί το 63% των πολιτών πολύ ή αρκετά, το 20% ανησυχεί μέτρια, ενώ το 13% ανησυχεί λίγο ή και καθόλου.

Το 53% δηλώνει ότι έχει ήδη επηρεαστεί οικονομικά από την κρίση που συνοδεύει την πανδημία πολύ ή αρκετά, το 19% μέτρια και το 23% λίγο ή καθόλου. Για την οικονομική του κατάσταση μετά την πανδημία, το 66% ανησυχεί πολύ ή αρκετά, το 15% μέτρια και το 13% λίγο ή καθόλου.

Σχετικά με τον χρόνο άρσης των μέτρων περιορισμού, η κοινωνία φαίνεται να συμφωνεί σε μεγάλο ποσοστό, με 63% να κρίνει ότι άρθηκαν την κατάλληλη στιγμή, το 15% να κρίνει ότι άρθηκαν νωρίτερα απ όσο έπρεπε, ενώ το 13% κρίνει ότι άρθηκαν αργότερα απ όσο έπρεπε.

Facebook Comments