Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στις αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύονται τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από τη Huawei για ένα χρόνο ακόμα.

Όπως όλα δείχνουν, η κινεζική εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα στις ΗΠΑ, στο επίκεντρο -θα μπορούσε να πει κανείς- του εμπορικού πολέμου μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι και οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να επενδύουν σε μετοχές κινεζικών εταιρειών. Η προεδρική εντολή για ένα έτος περιορισμών ακόμα δείχνει ότι ο Λευκός Οίκος πιστεύει ακράδαντα ότι η Huawei αποτελεί απειλή για την αμερικανική οικονομία και την ασφάλεια.

Πρακτικά, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό κατασκευής Huawei και της ΖΤΕ, γεγονός που αποτελεί αιτία πολλών χαμένων εσόδων για τις κινέζικες εταιρείες. Η προσθήκη ενός επιπλέον έτους στην προεδρική εντολή καταδεικνύει τις πολιτικές αποφάσεις που έχει πάρει η Ουάσιγκτον αναφορικά με την εμπορική της διαμάχη με την Κίνα.

Facebook Comments