Εικόνα σταθεροποίησης στην αγορά ομολόγων

MarketNews

Εικόνα σταθεροποίησης στην αγορά ομολόγων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές ομολόγων σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, αναμένοντας την Τετάρτη, οπότε η Κομισιόν θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις για τη λειτουργία του γαλλο-γερμανικού σχεδίου για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι ενστάσεις για τη λειτουργία του Ταμείου που κατέθεσαν οι τέσσερεις, επονομαζόμενες "οικονομικά πειθαρχημένες" χώρες, Αυστρία, Δανία, Σουηδία, και Ολλανδία, δεν επηρεάσαν αρνητικά την αγορά. Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή τους επιστολή (non paper), υποστήριξαν ότι το ταμείο, προσφέροντας επιδοτήσεις αντί για δάνεια, δημιουργεί κινδύνους να "εκτραπεί" στην αμοιβαιοποίηση του δημοσίου χρέους των χωρών μελών της Ε.Ε.

Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,67% από 1,68% που κυμαίνονταν την Παρασκευή, του 5ετούς ομολόγου παρέμεινε στο 1,03%, όπως και του 15ετούς στο 1,75%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,67% απο 1,68%, έναντι -0,49% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 2,16%.