Κατοχύρωση κερδών, ενδεχομένως και κατοχύρωση ρευστότητας για συμμετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, παρατηρείται στις μετοχές του 25άρη, με τη μετοχή της Coca Cola να υποχωρεί πάνω από 5%, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Eurobank Properties πάνω από 3% και πτώση άνω του 2% σημειώνουν ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Frigoglass, Jumbo, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ.

Οι συναλλαγές είναι αξιοσημείωτες, ξεπερνώντας τα 93 εκατ. ευρώ.  Τονίζεται ότι τα 62 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

O τραπεζικός κλάδος συνεχίζει ακάθεκτος και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καταγράφοντας κέρδη 10,54%, αν και ο γενικός δείκτης υποχωρεί και μάλιστα σημαντικά με τις απώλειες να ξεπερνούν το 1,5%, αλλά διατηρείται πάνω από τις 1.100 μονάδες και συγκεκριμένα στις 1.117 μονάδες.

Σημειώνεται ότι χθες τα παράγωγα γύρισαν πτωτικά με discount κοντά στο 1,5% προεξοφλώντας αυτό που πρόκειται να συμβεί σήμερα. Πλην όμως, ευκαιρίες για αποκομιδή κερδών υπάρχουν μεγάλες στις τράπεζες, με την κεφαλαιοποίηση της Εθνικής να έχει ξεπεράσει τα 2,1 δις. ευρώ, αγγίζοντας το 1,72 ευρώ, η Eurobank ενισχύεται κατά 11,68%, στα 66 λεπτά, μετά την επιτυχή παρουσίαση της τράπεζας σε ξένα funds στο Λονδίνο, άνω του 85 ενισχύεται η Πειραιώς, στα 0,6230 ευρώ και λιγότερο κατά 3% ενισχύεται η Alpha, στα 0,6330 ευρώ.

Σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Alpha Bank, αλλά υποχωρεί πάνω από 50%, στο 1,38 ευρώ, με τους επενδυτές να επιδιώκουν να αποκτήσουν δικαιώματα όσο γίνεται πιο χαμηλά.  Η νέα αντίδραση του τραπεζικού κλάδου έγκειται στο ότι ΕΤΕ και Πειραιώς θέλουν να «κόψουν», όσο γίνεται πιο ψηλά. Ταυτόχρονα, η αγορά εκλαμβάνει ως πολύ θετικό νέο την αναβάθμιση του τραπεζικού κλάδου από την Fitch, που ακολούθησε της αναβάθμισης της Ελληνικής οικονομίας.

Facebook Comments