Με τιμή-στόχο τα 20 ευρώ και περιθώριο ανόδου της τάξης του 65,4% η Citigroup συστήνει “αγορά” της μετοχής του ΟΤΕ, τονίζοντας πως οι θετικοί καταλύτες δεν έχουν αποτιμηθεί στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών.

Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα σε νέα έκθεσή της, στα τέλη Φεβρουαρίου είχε υιοθετήσει θετική στάση για τη μετοχή του ΟΤΕ (positive Catalyst Watch), προβλέποντας το ενδεχόμενο πώλησης των ρουμανικών assets του Οργανισμού, κάτι το οποίο αναμένει ότι θα οδηγήσει σε θετική αντίδραση της μετοχής της ελληνικής εισηγμένης – κυρίως δεδομένου του ισχυρού ιστορικού της στη διανομή εσόδων μέσω ειδικών μερισμάτων.

Όπως σημειώνει η Citi, αν και δεν είναι βέβαιη πως ο καταλύτης αυτός θα υλοποιηθεί, ωστόσο εξακολουθεί να τον θεωρεί πιθανό και εκτιμά πως δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί στην πορεία της μετοχής του ΟΤΕ. Κατά την αμερικάνικη τράπεζα, τα θεμελιώδη μεγέθη του ΟΤΕ παραμένουν έτσι και αλλιώς ισχυρά, επομένως θεωρεί το προφίλ ρίσκου/απόδοσης ιδιαίτερα ευνοϊκό για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citi, η μερισματική απόδοση του ΟΤΕ για το 2019 τοποθετείται στο 4,5% και για το 2020 στο 5,1% ενώ ο εκτιμώμενος δείκτης P/Ε για το 2020 στο 12,6. Το EV/EBITDA φέτος αναμένεται στο 4,6, τα καθαρά έσοδα στα 443,6 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 3,948 δισ. ευρώ.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments