Ιταλία: Εκτιμήσεις για μείωση του ΑΕΠ κατά 13%

MarketNews

Ιταλία: Εκτιμήσεις για μείωση του ΑΕΠ κατά 13%, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κατά 13% μπορεί να μειωθεί το ΑΕΠ στην Ιταλία το 2020, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, αλλά με ουσιαστική αισιοδοξία, αναλαμβάνοντας όλοι μαζί συγκεκριμένες δεσμεύσεις, πιστεύω οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε ο Βίσκο.

Σύμφωνα με τον Βίσκο, «οι πόροι που θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να χρησιμοποιηθούν με ρεαλιστικό, διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο» ενώ παράλληλα θεωρεί ότι το Ταμείο Ανάκαμψης «είναι μια σημαντική ευκαιρία», την οποία η χώρα πρέπει να εκμεταλλευθεί καλύτερα απ΄ό,τι έκανε τις τελευταίες δεκαετίες με άλλες ευκαιρίες που της δόθηκαν.

Σε ό,τι αφορά την δημόσια οικονομία της χώρας του, προβλέπει ότι φέτος η σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ θα αγγίξει το 10,4% και εκείνη του δημόσιου χρέους με το ΑΕΠ, το 156%, με αύξηση 21 ποσοστιαίων μονάδων. Σύμφωνα με το στατιστικό ινστιτούτο της χώρας Istat, το ιταλικό ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτος μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 5,4%.