Τι σημαίνει η επ’ αόριστον αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

MarketNews

Τι σημαίνει η επ’ αόριστον αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ η πραγματοποίηση του συνεδρίου αφέθηκε σε πλήρη εκκρεμότητα, «όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν». Αυτό σημαίνει ότι:

–Παραμένει στη θέση του μέχρι νεοτέρας ο γραμματέας της ΚΕ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει ανοιχτό μέτωπο με τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος έχει σημαντική επιρροή στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος έχει προσωπική ατζέντα η οποία δεν συνάδει πάντα με τις επιδιώξεις του Αλέξη Τσίπρα.

-Αναβάλλεται ο περίφημος σοσιαλδημοκρατικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει. Δεν αλλάζει η σύνθεση της ΚΕ, δεν αλλάζει το όνομα, και η Προοδευτική Συμμαχία μένει εκτός θεσμικού κομματικού πλαισίου.

–Δεν αγγίζεται καν το θέμα της εκλογής ηγεσίας από τη βάση. Υπάρχουν διαφωνίες ως προς μια τέτοια προοπτική, καθώς η παλιά φρουρά δεν το θέλει, αλλά η ομάδα Τσίπρα δεν θα έχει καν τη δυνατότητα να ανοίξει τη σχετική συζήτηση.