Το δικό του Μανιφέστο για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. Ο Νίκος Βούτσης δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευης. 

Όπως σημειώνει «μεγάλο όπλο της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά είχε και επιτυχημένη μάλιστα κυβερνητική θητεία, είναι η εσωκομματική δημοκρατία. Αντίθετες απόψεις εκφράζονται και απαντώνται. Ζητούμενο είναι η σύνθεση και η εξωστρέφεια».

Αναφερόμενος στον στόχο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όπως συχνά λένε στην Κουμουνδούρου, σχολιάζει πως «όταν υπερψηφίσαμε την απλή αναλογική το ΄16 μιλήσαμε ευθέως από τότε για τη διαμόρφωση, μέσω συγκλίσεων των αυτοπροσδιοριζόμενων ως προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, του προοδευτικού πόλου με ορίζοντα τη διακυβέρνηση. Εργαζόμαστε γι’αυτό. Σημειώνουμε την προσπάθεια που γίνεται δημόσια από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛΛ για την αποστασιοποίηση και αντίθεση της σοσιαλδημοκρατίας σε σχέση με τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα στα οποία είναι εγκλωβισμένη για πολλά χρόνια στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες της Ε.Ε.».

«Εκτιμώ ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μορφοποιεί ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο και διευρύνει την κοινωνική του γείωση μέσα σε αυτές τις συνθήκες της πρωτόγνωρης κρίσης. Ισχυροποιείται και δεν υπονομεύεται ο διακηρυγμένος στόχος και η προσπάθεια να γίνει η σύγχρονη Αριστερά, καρδιά της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης» καταλήξει ο Νίκος Βούτσης.

Facebook Comments