Από τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου είναι σαφές ότι η επιτροπή υπό τον νομπελίστα καθηγητή Οικονομικών Χριστόφορο Πισσαρίδη θα επανενεργοποιηθεί και θα καταρτίσει ένα πλάνο για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με φόντο και το πακέτο δισεκατομμυρίων της Κομισιόν. Το σχέδιο θα είναι έτοιμο ως το φθινόπωρο, αλλά είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ορισμένες βασικές εισηγήσεις στα χέρια του ήδη πριν την ομιλία του στη ΔΕΘ. 

Σημειωτέον, το ορόσημο της ΔΕΘ θεωρείται κομβικό για τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την οικονομία, με το βλέμμα στις μειώσεις φόρων και εισφορών και, εν γένει, στο restart της οικονομίας. 

Βεβαίως, οι προτάσεις της Επιτροπής θα είναι προτάσεις. Με άλλα λόγια, μπορεί να μιλάμε για ένα «μοντέλο Τσιόδρα» και στην οικονομία, αλλά διαφορετικός ήταν ο ρόλος του καθηγητή. Εξ ου και στο Μαξίμου, θα υπάρχουν «υποδοχείς» των προτάσεων των ακαδημαϊκών: ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος έχει σηκώσει μεγάλο μέρος της διαδικασίας μετάβασης στην επόμενη μέρα, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, αλλά και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλη Αργυρού. 

Μια ισχυρή τριανδρία περί τα οικονομικά, ούτως ειπείν. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments