Η Ελλάδα καθώς και οι χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο προτείνει η Κομισιόν και το οποίο πιθανότατα θα αποτελέσει την “αλλαγή του παιχνιδιού” για την Ευρώπη ενώ οι ελληνικές μη τραπεζικές μετοχές αποτελούν το προτεινόμενο “play” μακροπρόθεσμα.

Αυτό επισημαίνει σε νέο της report η Morgan Stanley, προχωρώντας σε διπλή αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς μετοχών σε overweight από underweight πριν.

Οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν πολύ ελκυστικά θεμελιώδη μεγέθη και έτσι αποτελούν την προτιμώμενη επενδυτική επιλογή για το μακροπρόθεσμο διάστημα, ενώ η ελληνική αγορά είναι επίσης στις “αγαπημένες” της επενδυτικής τράπεζας. Την χαρακτηρίζει μάλιστα ως την αγορά που αναμένεται να αποτελέσει το καλύτερο επενδυτικό στοίχημα σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Όπως τονίζει, έως τώρα τηρούσε επιφυλακτική στάση για τις ελληνικές μετοχές λόγω της υψηλής έκθεσης της ελληνικής οικονομίας στον τουρισμό εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και της επίσης προσεκτικής της στάσης σχετικά με τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης των τραπεζών.

Ενώ και οι δύο αυτοί κίνδυνοι δεν έχουν εξαφανιστεί, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι από το τέλος του περασμένου μήνα, η σύνθεση του δείκτη MSCI Ελλάδας έχει μία σημαντική προσαρμογή και έχει γίνει πιο αμυντική από ό,τι κυκλική, καθώς τρεις τράπεζες –Alpha Bank, ETE και Eurobank καθώς και η Titan, αφαιρέθηκαν από τον δείκτη ο οποίος πλέον απαρτίζεται από τις ΟΤΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments