«Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης της οικονομίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει θέμα εποπτείας».

Αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. προς την Ελλάδα ο κ. Πέτσας είπε πως «είμαστε κυβέρνηση μεταρρυθμιστική» που έχει σχέδιο και θα χρησιμοποιήσει τους πόρους αυτούς για να αναπτύξει την οικονομία.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση μάς έβαλε σε έβαλε σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Όσον αφορά τα κονδύλια των 32 δισ. δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις» συνέχισε για να προσθέσει: «Θα υποβάλλουμε ένα σχέδιο που θα δουλέψει προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Για την πρόταση της Κομισιόν ο κ. Πέτσας σχολίασε πως «πρόκειται για μια τολμηρή και γενναία πρόταση που βάζει τον πήχη ψηλά». Τώρα εξαρτάται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι από τις πιο ωφελημένες χώρες, καθώς οι προτάσεις της Επιτροπής πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις που είχε θέσει η Αθήνα:

  • Το προτεινόμενο πακέτο είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
  • Είναι ευέλικτο.
  • Αφορά περισσότερο επιχορηγήσεις και λιγότερο δάνεια.
  • Θα χρηματοδοτηθεί από κοινό δανεισμό.

Facebook Comments