Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé είναι πιο σπορ και πιο ξεχωριστή από ποτέ. Η όλη φιλοσοφία του δίθυρου οχήματος – από τις αναλογίες και τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες μέχρι τις ειδικές ρυθμίσεις του πλαισίου – υποδηλώνει αυστηρή δέσμευση στην απόλυτη οδηγική εμπειρία. Επικεντρωμένη στη δυναμική οδηγική απόλαυση, διαφοροποιείται από την τελευταία BMW Σειρά 3 Sedan, και υπερέχει σε ζωντάνια και ακρίβεια από την προκάτοχό της.

Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 128 mm στα 4.768 mm, το πλάτος κατά 27 mm στα 1.852 mm και το μεταξόνιο κατά 41 mm στα 2.851 mm. Το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί μόνο κατά 6 mm, στα 1.383 mm, καθιστώντας το κατά 57 mm χαμηλότερο από τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan. Τα  μετατρόχια έχουν αυξηθεί έναντι της προηγούμενης γενιάς – κατά 28 mm μπροστά και 18 mm πίσω – ενώ είναι φαρδύτερα κατά 23 mm από αυτά της τελευταίας BMW Σειράς 3 Sedan. 

Ο πίνακας οργάνων και το Control Display της νέας BMW Σειράς 4 Coupé συνθέτουν μία μεγάλη επιφάνεια προβολής ενδείξεων.Η νέα γενιά του BMW Head-Up Display προβάλλει πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση σε μία επιφάνεια αυξημένη κατά 70%. Η νέα, τρισδιάστατη απεικόνιση της γύρω περιοχής που διατίθεται σε συνδυασμό με το BMW Live Cockpit Professional παρουσιάζει τα γραφικά του οχήματος και την κατάσταση της κυκλοφορίας στη γύρω περιοχή στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίες των ενεργοποιημένων συστημάτων υποβοήθησης. 

Το στάνταρ Live Cockpit Plus περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με Control Display 8,8” και Touch Controller, ένα πίνακα οργάνων black panel με έγχρωμη οθόνη 5,1” στο κέντρο, συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης, δύο θύρες USB για μεταφορά δεδομένων και διεπαφή WiFi. Μία ενσωματωμένη κάρτα SIM με συνδεσιμότητα 4G LTE και το επίσης στάνταρ Connected Package Professional επιτρέπουν τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών όπως BMW TeleServices και Intelligent Emergency Call, Real Time Traffic Information με προειδοποίηση κινδύνου, Remote Services και Concierge Services. 

Το περιεχόμενο της οθόνης μπορεί να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη, ενώ η διαισθητική multimodal διάδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος πραγματοποιείται – ανάλογα με τις συνθήκες – μέσω της οθόνης αφής του Control Display, του δοκιμασμένου iDrive Controller, των μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι, φωνητικού ελέγχου ή προαιρετικού ελέγχου μέσω χειρονομιών της BMW. Το BMW Intelligent Personal Assistant με πρόσθετες λειτουργίες βρίσκεται επίσης στις υπηρεσίες των πελατών ως στάνταρ χαρακτηριστικό της νέας BMW Σειράς 4 Coupé. Ο οδηγός και οι επιβάτες της νέας BMW Σειράς 4 Coupé θα επωφεληθούν από λειτουργίες πιο φιλικές προς το χρήστη και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν το BMW Operating System 7.0 στη νέα BMW Σειρά 4 Coupé.

Όταν λανσαριστεί στην αγορά τον Οκτώβριο του 2020, η BMW M440i xDrive Coupé – με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 374 hp θα βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος. Η νέα BMW M440i xDrive Coupé διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία, όπως και τα μοντέλα diesel. Η χρήση μιας ισχυρής μίζας – γεννήτριας 48-volt και μιας δεύτερης μπαταρίας επιτρέπει πολύ περισσότερη ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης και αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή χρησιμοποιείται όχι μόνο για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και για μείωση του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης και αύξηση της συνολικής ισχύος. 

Εκτός από τον εξακύλινδρο κινητήρα 374 hp της κορυφαίας έκδοσης, διατίθενται επίσης δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες, που αποδίδουν 184 hp στη νέα BMW 420i  και 258 hp στη νέα BMW 430i Coupé .Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel 190 hp κινεί την BMW 420d Coupé και την BMW 420d xDrive Coupé .Αυτή η συγκεκριμένη μονάδα, όπως ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας της BMW 430d xDrive  εφοδιάζεται με σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων. Η M440d xDrive Coupé συνδυάζει επίσης δύο υπερσυμπιεστές διαφορετικών διαστάσεων για άμεση απόκριση και άφθονη ισχύ. Όλα τα μοντέλα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.Είναι η πρώτη φορά που όλες οι εκδόσεις της BMW Σειράς 4 Coupé εφοδιάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ ,με επιλογή χειριστηρίων στο τιμόνι ( shift paddles ) και νέα λειτουργία Sprint Η τελευταία έκδοση του αυτόματου κιβωτίου μεταφέρει τη ροπή του κινητήρα με βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων και ακόμα μεγαλύτερη απόδοση.

Η τεχνολογική φαρέτρα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé περιλαμβάνει πολύ περισσότερες επιλογές συστημάτων υποβοήθησης συγκριτικά με την προκάτοχό της, που αυξάνουν την οδηγική στα μεγάλα ταξίδια και την ασφάλεια σε περιπτώσεις μειωμένης ορατότητας. Σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (front collision warning) με παρέμβαση πέδησης (brake intervention), Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα (με την αρωγή του συστήματος διεύθυνσης) και Speed Limit Info περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Το προαιρετικό Driving Assistant Professional περιλαμβάνει νέες λειτουργίες όπως Steering & Lane Control Assistant με Active Navigation, που χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για την ανίχνευση απαραίτητων αλλαγών λωρίδας. Υπάρχει επίσης μία νέα λειτουργία αυτόματης δημιουργίας λωρίδας έκτακτης ανάγκης που καθοδηγεί τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé στην πιο κατάλληλη πλευρά της λωρίδας, σε κυκλοφοριακές ανασχέσεις στον αυτοκινητόδρομο. 

Το προαιρετικό Parking Assistant περιλαμβάνει τώρα υποβοήθηση οπισθοπορείας (reversing assistant), και το Parking Assistant Plus, αντίστοιχα, BMW Drive Recorder, το οποίο καταγράφει βίντεο διάρκειας έως 40 δευτερολέπτων από την περιοχή γύρω από το όχημα. 
Τόσο η στάνταρ όσο και η M Sport ανάρτηση υιοθετούν ειδικά αμορτισέρ μεταβαλλόμενης απόσβεσης (liftrelated dampers). Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Adaptive M. Σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση περιλαμβάνεται στις δύο προαιρετικές εκδόσεις της ανάρτησης. Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé εφοδιάζεται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου 17”. Τα προαιρετικά φρένα M Sport διατίθενται με μπλε ή κόκκινες δαγκάνες.

Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού για τη νέα BMW M440i xDrive Coupé και τη νέα BMW M440d xDrive Coupé περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου Μ 18” και διαφορικό M Sport με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, πλήρως μεταβλητό ποσοστό εμπλοκής στον πίσω άξονα. Το στοιχείο αυτό διατίθεται επίσης προαιρετικά για τις BMW 430i Coupé και BMW 430d xDrive Coupé σε συνδυασμό με συστήματα ανάρτησης M Sport ή Adaptive M.

 

Facebook Comments