Μαγιορκίνης: «Υπαρκτό το σενάριο για διασπορά κορωνοϊού στα νησιά»

MarketNews

Μαγιορκίνης: «Υπαρκτό το σενάριο για διασπορά κορωνοϊού στα νησιά», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Δεν αποκλείει την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είπε ότι «υπάρχει ένας σχεδιασμός όσον αφορά τα αεροδρόμια και από ποιες χώρες είναι πιο ασφαλές να δεχόμαστε επιβάτες και υπάρχει και επιδημιολογικός σχεδιασμός για δειγματοληπτικό έλεγχο σε πτήσεις που θεωρούνται υψηλού ρίσκου. Δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί ο ιός, οπότε δεν αποκλείεται να έχουν μικροεπιδημίες σε κάποια νησιά το καλοκαίρι. Για αυτό τον λόγο υπάρχει και επιχειρησιακό σχέδιο».

«Δεν αποκλείεται να έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Είναι ένα σενάριο με μέτρια πιθανότητα. Υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα και θεωρητικά θα μειώσουν την πιθανότητα μετάδοσης. Στο αεροπλάνο φοράνε όλοι μάσκα, οι οποίες ρίχνουν μέχρι και 70% τις πιθανότητες να διασπαρεί ο κορωνοϊός. Μεγάλος κίνδυνος αποτελούν οι κλειστοί χώροι, τα μπαρ, τα κλαμπ κ.λπ., τα οποία πρέπει να αποφεύγει ο κόσμος», πρόσθεσε ο Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, σχολίασε: «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η κοινή χρήση των οργάνων γυμναστικής, εκεί εστιάζεται ο μεγαλύτερος φόβος και όχι στο ότι λαχανιάζουμε πιο εύκολα».