Γαλλία: Αναμένει έλλειμμα 11,4% του ΑΕΠ φέτος

MarketNews

Γαλλία: Αναμένει έλλειμμα 11,4% του ΑΕΠ φέτος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γαλλίας θα αυξηθεί στο 11,4% του ΑΕΠ φέτος, περισσότερο από το 9,1% που ήταν η μέχρι τώρα εκτίμηση, λόγω της βαθιάς ύφεσης και της μεγάλης αύξησης δαπανών για τη στήριξη της οικονομίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν.

«Χρεωνόμαστε, ολοένα και περισσότερο, διότι αποφασίσαμε να διασώσουμε τη γαλλική οικονομία….με προβλεπόμενη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 11%, θα έχουμε δημοσιονομικό έλλειμμα 11,4%», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

«Η Γαλλία ποτέ δεν είχε τέτοιο επίπεδο δημοσιονομικού ελλείμματος», πρόσθεσε ο Νταρμανέν.

Και το χρέος αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο σε σχέση με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, δηλαδή 115% του ΑΕΠ, όπως προειδοποίησε ο υπουργός, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα νούμερα. Πέρυσι, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 3% του ΑΕΠ και το χρέος στο 98,1%.

«Είναι νούμερα που μπορεί να ζαλίζουν» αλλά «βλέπουμε στο τέλος αυτού του περιορισμού την επιστροφή μιας οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε ο Νταρμανέν.

Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ ανακοίνωσε ότι η γαλλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 11% το 2020.