Έσοδα 102 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α’ τρίμηνο ο όμιλος Intralot  (που διαχειρίστηκε συνολικό τζίρο παιχνιδιών 3,7 δισ. ευρώ) από 192,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με πτώση 47,1% ενώ οι καθαρές πωλήσεις από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 29,5%, στα 76,9 εκατ. σε ετήσια βάση

Το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθηκε στο 15,5%, ενώ το EBT διαμορφώθηκε στα -14,8 εκατ. ευρώ (Περιθώριο EBT: -14,5%).

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα -17,6 εκατ. ευρώ και οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 9,5 εκατ. ευρώ.

Οι καθαρές επενδύσεις κατά το α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα 5,6 εκατ. ευρώ, έναντι 17,4 εκατ. ευρώ κατά το α’ τρίμηνο του 2019 και τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα σε 142,0 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 7,4 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 611,1 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 36,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τo α’ τρίμηνο του 2019.

Αξιολογώντας τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα του Μαΐου 2020 και τις συνθήκες που επικρατούν αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα (lockdown) ανά αγορά, σε συνδυασμό με την σταδιακή επαναφορά των αθλητικών γεγονότων, η βέλτιστη εκτίμηση της εταιρείας για το 2020 ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας παραμένει στην περιοχή των 25 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA του ομίλου.

Σημειώνεται ότι στις 11 Μαίου 2020, η INTRALOT ανακοίνωσε την επιτυχή εισαγωγή στοιχηματισμού στα eSports για την Intralot de Peru, επιτρέποντας στην ηγέτιδα εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στο Περού να εμπλουτίσει το στοιχηματικό της προϊόν και να αναβαθμίσει περαιτέρω την ψυχαγωγική εμπειρία του παίκτη σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Στις 13 Μαΐου 2020, ανακοίνωσε την έναρξη του «Sports Bet Montana» στην πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ. Η INTRALOT εγκατέστησε στην Μοντάνα τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος INTRALOT Orion, επιτρέποντας στην Λοταρία της Μοντάνα να προσφέρει αθλητικό στοιχηματισμό μέσω τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης και κινητών τηλεφώνων.

Την 1η Ιουνίου ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Αθλητικού Στοιχήματος στην Washington, DC. Η INTRALOT, στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης με την DC Lottery, υλοποίησε τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος INTRALOT Orion για να προσφέρει μέσω του GambetDC αθλητικό στοίχημα σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ο Χρήστος Δημητριάδης, CEO της Intralot σχολίασε σχετικά: “Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, συνεχίσαμε να παρατηρούμε αύξηση του όγκου συναλλαγών τυχερών παιχνιδιών και βελτίωση της απόδοσης τεχνολογικών συμβολαίων στην Βόρεια Αμερική, αποδεικνύοντας τη δυναμική της περιοχής. Τα έσοδα του Ομίλου και το EBITDA επηρεάστηκαν κυρίως από την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου στην Βουλγαρία, τις εξελίξεις στην Τουρκία και τον αντίκτυπο της πανδημίας σε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Προχωρώντας στην επόμενη μέρα της εταιρείας, αναμένουμε ότι η νέα μας στρατηγική, όπως παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και όπως ήδη εφαρμόζεται, θα επαναφέρει την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης”.

Facebook Comments